آشپزی : قرمه سبزی !

اینم از قسمت جدید .. نگین بد قولم ....

آشپزی روی پیک نیک ( گیر ندین چرا این اسم و انتخاب کردم .. همین جوری !! )

" قرمه سبزی "‌

 

تجربه های ارزشمند خودم را در اختیارتون قرار می دم !

..

+ سبزی : اگر تره بار بغل گوشتونه از این سبزی های آماده بخرین . اما اگر کسی هست و یا خودتون هنوز حس و حال سبزی پاک کردن و خرد کردن دارین حتما تازه بگیرین .

مهترین سبزی هم شنبلیله هست . به این دلیل که که کم و زیادش خوب نیست .. اگر کم باشه عطر غذاتون خوب نمی شه و اگر زیاد بشه خورشت تلخ می شه ..

سبزی رو اگر فریزر می ذارین . هیچ وقت سرخ نکنین .. فقط بخار پز کنین . موقع اینکه می خواین درست کنین . تفتش بدین و روغن اضافه کینن . این جور سبزی تون تازه تر می مونه .

اگر دوست دارین روی خورشت تون روغن تیره رنگ داشته باشه و براق تر به نظر برسه . زیاد سرخش کنین .

( البته با این کار کاملا مواد مغذی سبزی رو به هدر می دین اما خوب آقای خونه و مهمون که ویتامین نمی بینه ! رنگ غذاتون و می بینه !!‌)

.......................................

+لوبیا :  لوبیا قرمز یا چشم بلبلی .. گرچه من خودم شدیدا با قرمز موافقم ! نه زیاد درشت نه ریز . بهترین کار اینه که شما شب قبل لوبیا را خیس کنین .

دو سه مرتبه آبش و عوض کنین و یکی دو ساعت قبل از اضافه کردن سبزی و گوشت بزارین بپزه و باز آبش و بریزین دور .

با این کار دوباره همه ی ویتامین های شو دور می ریزین اما مشکل بی مزه و بد رنگ شدن خورشت برطرف 

می شه و در ضمن می دونین این حبوبات چه مشکلاتی واسه معده و روده درست می کنن دیگه !! اونم تا حدی بر طرف می شه ..

پیشنهاد : دو سه کیلو لوبیا بگیرین و یه دفعه همه این کارا انجام بدین ! نیم پز که شد بزارین سرد بشه و بعد بسته بندی کنین .. هم بعدها راحت ترین . هم کاره دیگه ؛ عجله که دارین خیلی کمکتون می کنه ..

پیشنهاد ٢ : اگر یه دفعه زد به سرتون که شام قرمه سبزی درست کنین و زیاد وقت نداشتین ..

لازم نیست لوبیا رو خیس کنین . بزارین بپزه .. اما هر یه نیم ساعت یه بار آبش و عوض کنین .. سه چهار مرتبه که این کار و کنین . همون کار بالا رو انجام می ده ..

......................

+ گوشت : بهترین گوشت برای قرمه سبزی گوشت گوساله ست البته کمی چرب ! . اگر مشکل چربی خون نداره کسی ( به جز مادر شوهرتون ) بهترین قسمت ران و سر دست است .

گوشت و سبزی را با هم تفت بدین . اگر دوست دارین گوشتتون وا بره تو غذا ( که به شخصه دوست ندارم ) آب گرم اضافه کنین .

 اما اگر می خواین گوشت هاتون معلوم شه ! آب سرد اضافه کنین . آب سرد باعث می شه گوشت سفت بشه و دیر تر وا بره ..

حواستون به چربی های گوشت باشه . خوب خیلی زشته توی بشقاب مهمونتون یه تکه چربی باشه . بهتره قسمتهایی که چربی بیشتر دارن رو  تکه های بزرگتری برش بدین . تا موقع سرو کردن بفهمین کی به کی می رسه !!

....

+ لیمو : این یکی که به نظرم خیلی مهمه ! من خودم نفری یکی می ندازم !! قرمه سبزی ترش و ترجیح می دم . اما اینم راه داره ها !

اگر مثل من می خواین توی هر بشقاب لیمو هم باشه ؛ فقط با چنگال سوراخ کنین چند تا . تا زیاد ترش نشه .

اما اگر کمتر می خواین استفاده کنین . می تونین نصف کنین . یا کاملا از مغزش استفاده کنین ( که من این طور دوست ندارم !‌)

در اون صورت مراقب دانه های لیمو باشین که خیلی بد می شه زیر دندون کسی در بیاد !

نکته : لیموهای درشت و روشن تر ؛ ظاهر بهتری دارن اما زیاد ترش نیستن . بر عکس لیموهایی که تیره تر و قهوه ای تر هستن و کوچک تر هم هستن ترش تر هستن .

حتما قبل از اینکه لیمو رو به خورشت اضافه کنین یه نیم ساعتی رو بزارین توی آب ولرم بمونن . خودتون می بینین چه خاکی دارن !

پیشنهاد : لیمو رو با گوشت و سبزی بزارین که بپزه . اما نزارین زیاد وا بره . ترجیحا یه ساعت و نیم تا دو ساعت برای پختن این سه قلم کافیه .

تجربه : اگر باز دیرتون شده بود . یا اینکه یادتون رفت لیمو رو اضافه کنین .  این طور ادامه بدین .

لیمو ها و بشورین . آب گرم اضافه کنین و بزارین آب بجوشه . بعد آب و دور بریزین و باز آب ولرم ..

این بار وقتی جوشید بزارین اهسته تر بجوشه . حدود نیم ساعت وقت می خواد که برسه به همون اندازه که می خواین . بعد لیمو ها و آبش و به خورشت اضافه کنین . مطمئن باشین اگر خودتون لو ندین هیچ کس نمی فهمه !

...

اگر دوست داشتین پیاز اضافه کنین حتما رنده کنین و با سبزی بزارین سرخ بشه .

همیشه آب خورشت و زیاد بریزین .. بزارین بجوشه ؛ و حدود نیم ساعت همین جور با شعله ی زیاد بجوشه . بعد کمش کنین و بزارین جا بیافته ..

مهمترین موادی که باید خوب بپزه لوبیاست . اگر لوبیا نیم پز رو به بقیه خورشت اضافه کنین یه ساعت و نیم تا دو ساعت بهترین زمان پخت می شه .

یه نیم ساعتش و بزارین با شعله ی زیاد بجوشه . و بعد کمش کنین . این طور خوب جا می افته و به قول مامانی من آبش یه طرف نیست دونه ش یه طرف !

برای ادویه فقط از نمک و فلفل استفاده کنین . می تونین یه کمی ادویه هم اضافه کنین ..

من خودم سبز دوست دارم . اما اگر زرد چوبه اضافه می کنین خیلی مراقب باشین که زیاد نشه . و حتما این مواد و موقع سرخ شدن سبزی اضافه کنین ..

اگر نمی خواین باز گوشتتون سفت بشه نمک و نیم ساعت بعد اضافه کنین .. نمک هم باعث سفت شدن گوشت می شه ..

...

خلاصه اینکه من خودم توی فریزرم نیم پز شده خورشت و دارم ! یعنی توی همون حدود یک ساعت آماده شده . کاره دیگه . مخصوصا برای شما که کار بیرون از منزل هم دارین ..

شما هم اگه تجربه دارین بفرمایین ...

یه کار فرهنگی کنیم دیگه ! 

/ 19 نظر / 5 بازدید
نمایش نظرات قبلی
پینوکیو

راستی قرمه سبزی با چشم بلبلی؟؟من ندیدم تا حالا!!با لوبیا چیتی درست کردم ولی چشم بلبلی رو فقط تو خورشت آلو اسفناج میریزم .[متفکر]

علی شادان

حسابی دهنم آب افتاد.خیلی دوست دارم[خوشمزه][خوشمزه][خوشمزه]

کاوه

سارا از آنجایی که بقول دوست من عجولم از آشپزی حوصلم سر میره ممکنه بخش هایی دیگه از این کار فرهنگیتونو شروع کنید؟ کاوه ای دیگر یعنی یه وقت خودم نیستم روحم میاد

m

چه عالی با تمام جزئیات, باید دستپختت عالی باشه, اینجا قورمه سبزی پای ثابت غذاهای مهمونی هاست اما هیچ کدومش مثل مال ایران خوشمزه نیست

بهاره

قورمه سبزی من اینجوریه: سبزی لوبیا گوشت ادویه تو زودبز یک ساعته اماده اس[نیشخند] می دونی جالبش اینجاس که مامان بنده خدا من دقیقا همه این کارا رو می کنه. البته یه چیز که تو نگفتی و مامانم تاکید داره اینه گوشت قرمه سبزی باید حتما استخون داشته باشه تو مزه خیلی تاثیر داره. بعد ما می ریم اونجا آقای ما می گه بهار قورمه سبری های تو خوشمزه تره[قهقهه] منم نیشم باز میشه به این صورت[نیشخند] اخه نمی دونه کی چیکار می کنه. بنده خدا مامانم اینقدر زحمت می کشه.

رویا

کمک آشپز چیه؟؟ من خودم سرآشپزم[مغرور]

کیا

[متفکر] شما قرار بود هر وقت این قسمت را راه اندازی می کنین به بنده اطلاع بدهید که ! به هر حال استفاده کردیم . اما اگر می شود لطف بفرمایید حاضری تر و آسان تر باشد که ما اقایون هم استفاده ی بیشتری کنیم . ( این‌ایکون ها عجب خوب هستن ها ! این همه ادم می نویسد ، اینها با یه شکل نشان می دهند منظور ادم رو ! این رو ، رو از شما یاد گرفتم ! اینم ایکونش [نیشخند])

پینوکیو جان

حتما یه بار آلو اسفناجو با چشم بلبلی امتحان کن .پشیمون نمیشی.[خوشمزه]

سبحان

راستی ما تو قیمه لیمو می کنیم. تو فرمه سبزی آبقوره می کنیم. خیلی از لیمو خوش مزه تر میشه[خوشمزه]

سارا

به به به ..قورمه ی منم رو گازه و داره قل قل قل به شیکمم نزدیک تر میشه ..امیدوارم خوب بشه ..اولین بارمه[نگران][خوشمزه] بسیار بسیار نکته مند بود سارا جون ..دوری از مامانمو در مورد قرمه سبزی جبران کردی برام [زبان] فـــدا مـــدا [ماچ]