اینم از قسمت جدید .. نگین بد قولم ....

آشپزی روی پیک نیک ( گیر ندین چرا این اسم و انتخاب کردم .. همین جوری !! )

" قرمه سبزی "‌

 

تجربه های ارزشمند خودم را در اختیارتون قرار می دم !

..

+ سبزی : اگر تره بار بغل گوشتونه از این سبزی های آماده بخرین . اما اگر کسی هست و یا خودتون هنوز حس و حال سبزی پاک کردن و خرد کردن دارین حتما تازه بگیرین .

مهترین سبزی هم شنبلیله هست . به این دلیل که که کم و زیادش خوب نیست .. اگر کم باشه عطر غذاتون خوب نمی شه و اگر زیاد بشه خورشت تلخ می شه ..

سبزی رو اگر فریزر می ذارین . هیچ وقت سرخ نکنین .. فقط بخار پز کنین . موقع اینکه می خواین درست کنین . تفتش بدین و روغن اضافه کینن . این جور سبزی تون تازه تر می مونه .

اگر دوست دارین روی خورشت تون روغن تیره رنگ داشته باشه و براق تر به نظر برسه . زیاد سرخش کنین .

( البته با این کار کاملا مواد مغذی سبزی رو به هدر می دین اما خوب آقای خونه و مهمون که ویتامین نمی بینه ! رنگ غذاتون و می بینه !!‌)

.......................................

+لوبیا :  لوبیا قرمز یا چشم بلبلی .. گرچه من خودم شدیدا با قرمز موافقم ! نه زیاد درشت نه ریز . بهترین کار اینه که شما شب قبل لوبیا را خیس کنین .

دو سه مرتبه آبش و عوض کنین و یکی دو ساعت قبل از اضافه کردن سبزی و گوشت بزارین بپزه و باز آبش و بریزین دور .

با این کار دوباره همه ی ویتامین های شو دور می ریزین اما مشکل بی مزه و بد رنگ شدن خورشت برطرف 

می شه و در ضمن می دونین این حبوبات چه مشکلاتی واسه معده و روده درست می کنن دیگه !! اونم تا حدی بر طرف می شه ..

پیشنهاد : دو سه کیلو لوبیا بگیرین و یه دفعه همه این کارا انجام بدین ! نیم پز که شد بزارین سرد بشه و بعد بسته بندی کنین .. هم بعدها راحت ترین . هم کاره دیگه ؛ عجله که دارین خیلی کمکتون می کنه ..

پیشنهاد ٢ : اگر یه دفعه زد به سرتون که شام قرمه سبزی درست کنین و زیاد وقت نداشتین ..

لازم نیست لوبیا رو خیس کنین . بزارین بپزه .. اما هر یه نیم ساعت یه بار آبش و عوض کنین .. سه چهار مرتبه که این کار و کنین . همون کار بالا رو انجام می ده ..

......................

+ گوشت : بهترین گوشت برای قرمه سبزی گوشت گوساله ست البته کمی چرب ! . اگر مشکل چربی خون نداره کسی ( به جز مادر شوهرتون ) بهترین قسمت ران و سر دست است .

گوشت و سبزی را با هم تفت بدین . اگر دوست دارین گوشتتون وا بره تو غذا ( که به شخصه دوست ندارم ) آب گرم اضافه کنین .

 اما اگر می خواین گوشت هاتون معلوم شه ! آب سرد اضافه کنین . آب سرد باعث می شه گوشت سفت بشه و دیر تر وا بره ..

حواستون به چربی های گوشت باشه . خوب خیلی زشته توی بشقاب مهمونتون یه تکه چربی باشه . بهتره قسمتهایی که چربی بیشتر دارن رو  تکه های بزرگتری برش بدین . تا موقع سرو کردن بفهمین کی به کی می رسه !!

....

+ لیمو : این یکی که به نظرم خیلی مهمه ! من خودم نفری یکی می ندازم !! قرمه سبزی ترش و ترجیح می دم . اما اینم راه داره ها !

اگر مثل من می خواین توی هر بشقاب لیمو هم باشه ؛ فقط با چنگال سوراخ کنین چند تا . تا زیاد ترش نشه .

اما اگر کمتر می خواین استفاده کنین . می تونین نصف کنین . یا کاملا از مغزش استفاده کنین ( که من این طور دوست ندارم !‌)

در اون صورت مراقب دانه های لیمو باشین که خیلی بد می شه زیر دندون کسی در بیاد !

نکته : لیموهای درشت و روشن تر ؛ ظاهر بهتری دارن اما زیاد ترش نیستن . بر عکس لیموهایی که تیره تر و قهوه ای تر هستن و کوچک تر هم هستن ترش تر هستن .

حتما قبل از اینکه لیمو رو به خورشت اضافه کنین یه نیم ساعتی رو بزارین توی آب ولرم بمونن . خودتون می بینین چه خاکی دارن !

پیشنهاد : لیمو رو با گوشت و سبزی بزارین که بپزه . اما نزارین زیاد وا بره . ترجیحا یه ساعت و نیم تا دو ساعت برای پختن این سه قلم کافیه .

تجربه : اگر باز دیرتون شده بود . یا اینکه یادتون رفت لیمو رو اضافه کنین .  این طور ادامه بدین .

لیمو ها و بشورین . آب گرم اضافه کنین و بزارین آب بجوشه . بعد آب و دور بریزین و باز آب ولرم ..

این بار وقتی جوشید بزارین اهسته تر بجوشه . حدود نیم ساعت وقت می خواد که برسه به همون اندازه که می خواین . بعد لیمو ها و آبش و به خورشت اضافه کنین . مطمئن باشین اگر خودتون لو ندین هیچ کس نمی فهمه !

...

اگر دوست داشتین پیاز اضافه کنین حتما رنده کنین و با سبزی بزارین سرخ بشه .

همیشه آب خورشت و زیاد بریزین .. بزارین بجوشه ؛ و حدود نیم ساعت همین جور با شعله ی زیاد بجوشه . بعد کمش کنین و بزارین جا بیافته ..

مهمترین موادی که باید خوب بپزه لوبیاست . اگر لوبیا نیم پز رو به بقیه خورشت اضافه کنین یه ساعت و نیم تا دو ساعت بهترین زمان پخت می شه .

یه نیم ساعتش و بزارین با شعله ی زیاد بجوشه . و بعد کمش کنین . این طور خوب جا می افته و به قول مامانی من آبش یه طرف نیست دونه ش یه طرف !

برای ادویه فقط از نمک و فلفل استفاده کنین . می تونین یه کمی ادویه هم اضافه کنین ..

من خودم سبز دوست دارم . اما اگر زرد چوبه اضافه می کنین خیلی مراقب باشین که زیاد نشه . و حتما این مواد و موقع سرخ شدن سبزی اضافه کنین ..

اگر نمی خواین باز گوشتتون سفت بشه نمک و نیم ساعت بعد اضافه کنین .. نمک هم باعث سفت شدن گوشت می شه ..

...

خلاصه اینکه من خودم توی فریزرم نیم پز شده خورشت و دارم ! یعنی توی همون حدود یک ساعت آماده شده . کاره دیگه . مخصوصا برای شما که کار بیرون از منزل هم دارین ..

شما هم اگه تجربه دارین بفرمایین ...

یه کار فرهنگی کنیم دیگه ! 



موضوعات مرتبط: روزانه

تاريخ : سه‌شنبه ٢٤ فروردین ۱۳۸٩ | ٦:٥٠ ‎ب.ظ | نویسنده : سارا | نظرات ()